De paardenmarkt

handelenDe paardenmarkt wordt sinds 1461 in Beusichem georganiseerd.

Bestond de paardenmarkt in de eerste eeuwen uit de handelsplaats van de Betuwe van paarden, tegenwoordig is de paardenmarkt uitgegroeid tot een feest weekend met allerlei activiteiten zoals de kermis, de paardenmarkt, een braderie en diverse artiesten in de feest tent. De stichting heeft zich als doel gesteld om de paardenjaarmarkt te laten groeien tot het evenement voor jong en oud van de Betuwe. Hiervoor organiseren we kinderprogramma's en voorzien we in amusement in de vorm van optredens voor de volwassenen. Volg de regionale kranten in de maanden rondom juni en U krijgt een beeld wat anderen vinden van dit evenement.

556 jaar paardenmarkt

Dit jaar vieren we onze 556e verjaardig van de paardenmarkt. We hebben dit jaar als extra's weten te organiseren:

 
JanPlezierEen koetstochtje maken in het dorp

Er rijdt zaterdag tijdens de markt en keuring een Jan Plezier koets rondom en door het dorp. Iedereeen kan vrij opstappen en ons dorp eens vanuit een prachtige koets bekijken. Leuk voor jong en oud!

 

Kermis Triathlon van Beusichem

Ook dit jaar weer de kermist triathlon. Deze start op de Meent en eindigt op de markt waarna rond 14:30 uur de prijsuitreiking plaats vindt. Voor informatie ga naar DeKermisTriathlon.

triathlon2017

Shire horse

shirebreweryNieuw bij de keuring van de paarden op zaterdagmorgen zijn de Shire.

De Shire is een paardenras afkomstig uit Engeland. Met een schofthoogte van gemiddeld 1,80 meter behoren de paarden van dit ras tot de grootste ter wereld. De Shire behoort tot de koudbloedrassen en wordt voornamelijk gebruikt als trekpaard.