De paardenmarkt

handelenDe paardenmarkt wordt sinds 1461 in Beusichem georganiseerd.

Bestond de paardenmarkt in de eerste eeuwen uit de handelsplaats van de Betuwe van paarden, tegenwoordig is de paardenmarkt uitgegroeid tot een feest weekend met allerlei activiteiten zoals de kermis, de paardenmarkt, een braderie en diverse artiesten in de feest tent. De stichting heeft zich als doel gesteld om de paardenjaarmarkt te laten groeien tot het evenement voor jong en oud van de Betuwe. Hiervoor organiseren we kinderprogramma's en voorzien we in amusement in de vorm van optredens voor de volwassenen. Volg de regionale kranten in de maanden rondom juni en U krijgt een beeld wat anderen vinden van dit evenement.

555 jaar paardenmarkt

Dit jaar vieren we onze 555e verjaardig van de paardenmarkt. Binnen de beperkte mogelijkheden in verband beperkte ruimte hebben we toch getracht deze editie niet ongemerkt voorbij te laten gaan. U kunt de volgende kadootjes verwachten:

 
JanPlezierEen koetstochtje maken in het dorp

Er rijdt zaterdag tijdens de markt en keuring een Jan Plezier koets rondom en door het dorp. Iedereeen kan vrij opstappen en ons dorp eens vanuit een prachtige koets bekijken. Leuk voor jong en oud!

 

RingstekenKleinRingsteken

We nodigen U uit om te komen kijken naar het ringsteken met Belgische trekpaarden. Dit is vijf jaar geleden ook al eens getoond; er is meerdere malen gevraagd dit spektakel nog eens te demonstreren. Het is geweldig om te zien hoe goed het samenspel is tussen de berijders en paarden. Het is verbazend dat zulke kolosale dieren zo nauwkeurig bereden kunnen worden.
Het ringsteken vindt plaats na de paardenkeuringen, rond 12:30 uur. Dus loop niet weg na de keuringen, maar wacht nog heel even om deze show te zien. Ga daarna nog even over de braderie, de marktmensen zien U graag komen.

 

Kermis Triathlon van Beusichem

Vorig jaar een compleet succes, maar vanwege organisatorische redenen was de aankomst op de Meent. Dit jaar eindigt dit sportieve evenement op de markt waarna rond 14:30 uur de prijsuitreiking plaats vindt. Voor informatie ga naar DeKermisTriathlon.