Programma van afgelopen jaar

De artiesten op de vrijdagavond 

 

Jummie Jummies

De Jummie Jummies is een bende van 4 aan Korsakov leidende dementerende ouwe manne die nog wel eens vergeten welk nummer ze spelen. De Nederlandstalige teksten gaan voornamelijk over Chinese kool, sleur en andere dagelijkse ellende. De tempowisselingen in de nummers komen mede tot stand door onverwachts toeslaande Parkinson-aanvallen. Dit resulteert meestal in onvoorziene chaos, goed voor een avondje gehoorbeschadiging. De Jummie Jummies zijn 4 jochies (zang/gitaar/bas/drums) die al jarenlang 3 akkoorden meer dan genoeg chaos vinden. De Jummies doen niet aan gitaarsolo’s of covers. De eigen Nederlandstalige nummers gaan over Sleur, Ellende en Onkel Bens.

 

Fusebox

Fusebox SetVexy 1De stoppen slaan door bij de shows van Fusebox! De beste en meest beschamende meezingers komen voorbij, Veelal verwerkt in vette medleys.

Bij deze coverband staan feest, gekkigheid en bovenal gezelligheid centraal.

Als een achtbaan gaan de mannen door alle genres heen; van Backstreet Boys tot Hazes, langs AC/DC richting Nielson, door een looping naar The Beatles. Dat alles nét even origineler en met íets meer ballen dan je gewend bent. Als jij het naar je zin hebt… hebben zij het ook. Fusebox verveelt nooit!

 

De artiesten op de zaterdagmiddag

MCM, LIVE ON STAGE!

MCM

We kennen MCM van voorgaande jaren waar ze ons telkens weer wisten te verrassen met de geweldige hoeveelheid talent die onze jongste muzikanten uitstralen. Met een

MCM

groot concert zullen de leerlingen van Music Coach Marieke een tal van nummers gaan spelen.

MCM, de inmiddels bekende muziekschool van Marieke Immink, geeft zowel zang, slagwerk en gitaarlessen aan beginners en gevorderden.

Allerlei muziekstijlen zullen aan bod gaan komen, gezongen en gespeeld door de leerlingen hetzij alleen of in groepsverband.
Daarnaast zullen ook de leraren hun kunnen laten zien (en horen) met een speciaal gevormde lerarenband.

Reden genoeg om zoveel talent samen op het podium mee te maken, want Beusichem heeft wellicht meer popstars dan je op het 1e gezicht zou vermoeden..

 

De artiesten op de zaterdagavond

Bad Case

BadcaseBAD KEES IS BACK

Opwarmer van de avond is de beusichemse Rock & Soulband Bad Case met muziek van de Rolling Stones, The Clash, Red Hot Chili Peppers, Herman Brood, Santana, The Free, Lenny Kravitz en Deep Purple.

 

Branding

Branding 100% Nederpop

BrandingBranding kan leiden tot heesheid als gevolg van het meezingen van de leukste Nederlandstalige Nederpop. De aanstekelijke nummers van o.a. Doe Maar, Guus Meeuwis, Bløf, Nick en Simon, de Dijk en Marco Borsato en het enthousiasme van de band hebben spierpijn van het dansen als veel voorkomende bijwerking.

Branding is een 7-mans Nederpop coverband uit Rotterdam.

Branding speelt alleen maar Nederlandstalige Nederpop. De nummers gaan van ultiem feest tot intens intiem.

De bezetting is: drum, bas, gitaar, toetsen en 3 vocalisten. De 3-stemmigheid geeft veel nummers nog meer power en kleur dan het origineel.

 

Dweilen op zondagmiddag

Zondagmiddag maken we er weer een sfeervolle middag van met drie blaaskapellen. We hebben uitgenodigd; de Korenmaaiers uit Beusichem, het Ammerzooitje uit Ammerzoden en Lingerakkers uit Deil. Let op; in verband met de binnenkomst van de triatlon beginnen de bands om 15:30 uur.

Alle kapellen spelen twee keer. Daarna hopen we op een spetterende afsluiting als de verschillende kapellen in een gezamenlijke sessie enkele nummers ten gehore brengen.

 

KorenmaaiersBeusichemKorenmaaiers Beusichem

De Korenmaaiers is het dweilorkest van Excelsior. In dit onderdeel wordt vooral muziek gespeeld die je buiten op straat hoort. De Korenmaaiers dweilen ieder jaar bijvoorbeeld over de Beusichemse Feestmarkt en Kermis. Maar ook treden zij als Zwarte Piet op rondom Sinterklaas in Amersfoort en doen zij mee aan blaaskapellen festivals zoals de Zoelense Dweildag. De Korenmaaiers oefenen om de week op woensdagavond in ‘t Zoetzand onder leiding van Cees van Leeuwen.

 

Dweilorkest ’t Ammerzooitje uit Ammerzoden

AmmerzootjeCarnavalsvereniging ’t Ammerzooitje is in november 1980 opgericht door een stel motorvrienden uit Ammerzoden. Ze gingen mooie carnavalswagens bouwen, aan de Zeskamp meedoen, en een meid zoeken. Na 11 jaar overal aan meegedaan te hebben wilden ze de "carnavalszaterdag" wat meer leven inblazen en hebben de plaatselijke kroegentocht Taailappen opgestart. (Taailappen is in het ammeroois dialect :Het ijs breken). Er kwamen meer en meer kinderen bij de leden van ’t Ammerzooitje, en het animo om grote wagens te bouwen werd minder. In 2000 kwam plotseling het idee om een dweilorkest op te richten. Echter, behalve "de grote trom" had er niemand ooit één noot muziek gemaakt! Doel was om bij de"11e keer Taailappen"in 2001 drie simpele nummertjes te kunnen blazen. Door een jaar lang keihard te repeteren konden we met carnaval 2001 maar liefst 5 éénstemmige deuntjes.

 

Lingerakkers Deil

De blaaskapel is een groep uit de fanfare die begin jaren zeventig is opgericht naar aanleiding van regelmatige medewerking bij carnavalsvereniging “De Kluitenkloppers” van Rhelico. Door deze optredens kregen ze een grote naamsbekendheid en worden sindsdien dan ook regelmatig uitgenodigd om een serenade te brengen bij een huwelijk of verjaardag. Ook bij openingen van winkels of avondjes van personeelsverenigingen zijn ze van de partij.

Lingerakkers Deil