Status Paardenmarkt

 

Status Paardenjaarmarkt 2022

De voorbereidingen voor de eerste paardenjaarmarkt sinds 2019 zijn volop bezig. Er zijn veel zaken veranderd sinds het laatste feestweekend. Een incident in 2019 en de gebeurtenissen rondom oud en nieuw hebben ervoor gezorgd dat de vergunning aanvraag lastiger is geworden. Ook bleek het regelen van een tent in één keer niet meer te lukken i.v.m. personeelsproblemen bij de leverancier.

 

We zullen nog wel meer hobbels op de weg vinden, de vergunning gaat er komen en een andere tent regelen lukt ook, dat neemt niet weg dat we met het hele bestuur de schouders eronder zetten. We willen koste wat het kost dit evenement door laten gaan. Dus sturen we aan op het leukste feestje sinds Corona. Nu mag het eindelijk weer!

 

 

 

De paardenmarkt

handelenDe paardenmarkt wordt sinds 1461 in Beusichem georganiseerd.

Bestond de paardenmarkt in de eerste eeuwen uit de handelsplaats van de Betuwe van paarden, tegenwoordig is de paardenmarkt uitgegroeid tot een feest weekend met allerlei activiteiten zoals de kermis, de paardenmarkt, een braderie en diverse artiesten in de feest tent. De stichting heeft zich als doel gesteld om de paardenjaarmarkt te laten groeien tot het evenement voor jong en oud van de Betuwe. Hiervoor organiseren we kinderprogramma's en voorzien we in amusement in de vorm van optredens voor de volwassenen. Volg de regionale kranten in de maanden rondom juni en U krijgt een beeld wat anderen vinden van dit evenement.