Markt en keuring

KeuringLange tijd geleden was er de paardenmarkt. Deze paardenmarkt groeide uit tot het evenement waaruit het nu bestaat. Tegenwoordig bestaat de paardenmarkt naast de handel ook uit keuringen van paarden en pony's.

De markt begint op zaterdag al om 7:00 uur en duurt tot 12:00 uur. De meeste paarden en pony's worden meteen na aanvang van de markt al verhandeld, dus als U de sfeer wilt proeven van handjeklap en het bieden op paarden, dan moet U vroeg opstaan.

 

Paarden en ponykeuring

Op zaterdagochtend zal naast en achter de feesttent op de markt de traditionele premiekeuring voor paarden en pony's worden gehouden. Hierin zijn verschillende rubrieken namelijk: Rijpaarden, Shetlander's, Tuigpaarden, Welshpony's, Trekpaarden, New-Forrestpony's en andere soorten rassen mits deze aangevoerd worden.  Er worden in deze rubrieken eerste en tweede premies uitgereikt. Tevens wordt er een speciaal lintje beschikbaar gesteld voor het schoonste geheel, d.w.z. het paard/pony die het mooiste getoiletteerd is en de voorbrenger in de juiste kleding. Inschrijving voor de keuring geschiedt op de markt in de feesttent d.m.v. een inschrijvingscoupon. Dit kan vanaf 08:00 uur en is geheel gratis. U krijgt dan een startbewijs. Om 9:00 uur beginnen dan de eerste keuringen en moeten de inschrijvingen gedaan zijn. Inschrijfcoupon is in de jury wagen naast de keuringsbaan verkrijgbaar of hier te downloaden.

 

Premiegeld
  Pony's Eerste prijs € 15,=
  Pony's Tweede prijs €10,=
  Pony's Alle overige pony's € 5,=
  Paarden Eerste prijs €20,=
  Paarden Tweede prijs €15,=
  Paarden Alle overige paarden €10,=
     

 

Voor premiegeld dient U wel aan de keuring mee te doen!

Voor inschrijvingen of vragen over de inschrijvingen ga naar onze contactpagina..