Programma 2019

De artiesten op de vrijdagavond 

 

Millstreet

Millstreet band

Er staat een topband op vrijdagavond in de tent. De stichting had deze band gescout en vanwege de populariteit konden we deze band enkel op vrijdag boeken.
‘Wat een energie komt er van dat podium af!’ is de meest gehoorde reactie van zowel de organisatie, als de mensen in de zaal na een MillStreet show.
Het team is hecht, energiek, passievol, kwalitatief, ervaren en enorm gedreven! Zij maken plezier op het podium en houden van interactie met het publiek; een feest maak je toch met z’n allen!
Met Lizzy Kreeftmeijer, leadzangeres, Marc van Demen, leadzanger, Roland Franken, bassist, Mark Ruijs, gitarist, Luuk Arndts, toetsenist en Mike Fransen, Drummer.
 

De artiesten op de zaterdagmiddag

MCM, LIVE ON STAGE!

MCM

We kennen MCM van voorgaande jaren waar ze ons telkens weer wisten te verrassen met de geweldige hoeveelheid talent die onze jongste muzikanten uitstralen. Met een

MCM

groot concert zullen de leerlingen van Music Coach Marieke een tal van nummers gaan spelen.

MCM, de inmiddels bekende muziekschool van Marieke Immink, geeft zowel zang, slagwerk en gitaarlessen aan beginners en gevorderden.

Allerlei muziekstijlen zullen aan bod gaan komen, gezongen en gespeeld door de leerlingen hetzij alleen of in groepsverband.
Daarnaast zullen ook de leraren hun kunnen laten zien (en horen) met een speciaal gevormde lerarenband.

Reden genoeg om zoveel talent samen op het podium mee te maken, want Beusichem heeft wellicht meer popstars dan je op het 1e gezicht zou vermoeden..

 

De artiesten op de zaterdagavond

“701” brengt herinneringen terug

Doordat de leeftijden van de bandleden uiteen lopen van 21 tot 63, hebben zij een divers repertoire. Iedere muziek liefhebber zal een nummer horen die ze mee neemt op een Trip Down To Memory Lane. Van Bryan Adams en Joe Cocker tot Queen en Wild Cherry en tot de scheurende gitaren van Robert Palmer, het komt allemaal voorbij.
“Mensen die houden van muziek maken en deze hobby graag met jou en elkaar delen”, zo is deze band 1 juli 2013 opgericht. Een datum die op zijn Amerikaans wordt geschreven als 7-01, waar de bandnaam van is afgeleid. De bandleden zijn allen afkomstig uit de nabije omgeving zoals Geldermalsen, Culemborg en Beusichem.
Zin in een gezellige avond met een dosis gevarieerde muziek? Bob Vink (toetsen), Pieter den Besten (drums), Leo van Dien (gitaar), Fred Roethof (gitaar), Tom Vink (basgitaar) en Esther Nieuwhoff (zang) zijn er klaar voor om u te laten genieten van 701’s live optreden.

 

Brother Wolf

Strak, hard en authentiek; zo wil Brother Wolf de songs van The Cult overbrengen op het publiek. Er is met name gekozen voor het klassieke repertoire van The Cult uit begin jaren ’80 (Love, Electric albums), vanwege de mooie mix tussen oude hardrock en galmende New Wave. 
Na de zomer van 2012 zijn de bandleden de repetitieruimte in gedoken en hebben een selectie gemaakt van het materiaal. Ze zijn ook op “snuffelstage” geweest door meerdere gigs van The Cult te bezoeken. Met geluidsman Jordi Langelaan, eigenaar van Barn in the Meadow studio, wordt gestreefd de originele sound van The Cult zo goed mogelijk neer te zetten. 
De bandleden van Brother Wolf zijn allemaal rasmuzikanten die hun sporen hebben verdiend in talloze bands. Een perfecte show neerzetten met de beste sound en een aanstekelijke drive; dat is waar de bandleden van Brother Wolf voor gaan.Iedere keer weer.

In 2018 kwam Brother Wolf met een verrassende set van pure Britpop classics. Denk aan Blur, Manic Street Preachers, Oasis, Franz Ferdinand en meer. 
Dat smaakte naar meer en daarna gaf Brother Wolf enkele optredens met 100% Oasis meezing klassiekers. Een onvervalste wall of Britsound.
In Beusichem zal Brother Wolf alle bekende nummers uit hun volledige repertoire van rock classics, Britpop, Oasis en U2 repertoire spelen met hier en daar een nummer voor de echte kenners. Meezing garantie is al afgegeven.
Brother Wolf is:
- Ben Vreeburg, leadvocals
- Pascal Bloemers, leadguitar
- Cor Broekhuizen, rythmguitar / vocals - Nina Verkuil / Teun van den Berg, bass
- Willem Oudijk, drums
 

Dweilorkesten op zondag 

 

De zondagmiddag van deze paardenmarkt beginnen we met het Melody Percusion Ensemble Beusichem. Het Melody Percussion Ensemble is een jonge vereniging, opgericht in 2012 en staat onder leiding van instructeur Piet van der Ley.
De muziek van het MPE is zeer gevarieerd, want naast de gouwe oude nummers zoals Eleni, Una Paloma Blanca en Rock around the Clock, spelen ze ook nummers zoals Hey Soul Sister en Viva la Vida.
Verder spelen de Korenmaaiers uit Beusichem, Burengerucht uit Buren en de Papklepels uit Culemborg, ieder afwisselend een half uur tot 18:00 uur.
 

Pap(k)lepels

Muziekvereniging de Papklepels is een blaaskapel die met groot plezier muziek maakt. Hun optredens vinden vaak plaats op feesten en partijen maar bijvoorbeeld ook bij huldigingen en jaarlijks terugkomende activiteiten, zoals de Nationale Bloesemtocht, Carnaval, het Oktoberfeest van de Engelse legerbasis in Mönchengladbach en het Fruitcorso in Tiel.

De muziek van de Pap(k)lepels is zeer gevarieerd, naast de gouwe oude nummers zoals Radar Love, Non, Non rien n’a changé en The Lion Sleeps Tonight, zijn er ook Hollandse klassiekers te horen zoals Verliefd Zijn (Guus Meeuwis), Het Slavenkoor en Schatje Mag Ik je Foto. Verder zitten er ook een aantal happy hardcore-knallers en danceklassiekers in het repertoire. Het streven is om ieder jaar de selectie uit te breiden.

 

Burengerucht

Blablaaskapel burengeruchtaskapel Burengerucht kun je vinden op feesten, markten, bruiloften, verjaardagen, dweildagen, Koningsdag, braderieën, rommelmarkten en ga zo maar door. Voor een vrolijke noot op jouw feest, eventuele boekingen en verdere informatie, kun je contact opnemen met André van Mourik.

 

 

 

 

 

 

 

  

Korenmaaiers Beusichem

De Korenmaaiers is het dweilorkest van Excelsior. In dit onderdeel wordt vooral muziek gespeeld die je buiten op straat hoort. De Korenmaaiers dweilen ieder jaar bijvoorbeeld over de Beusichemse Feestmarkt en Kermis. Maar ook treden zij als Zwarte Piet op rondom Sinterklaas in Amersfoort en doen zij mee aan blaaskapellen festivals zoals de Zoelense Dweildag. De Korenmaaiers oefenen om de week op woensdagavond in ‘t Zoetzand onder leiding van Cees van Leeuwen.