Programma 2024

De artiesten op de vrijdagavond 

“701” brengt herinneringen terug

 

“Mensen die houden van muziek maken en deze hobby graag met jou en elkaar delen”, zo is deze band 1 juli 2013 opgericht. Een datum die op zijn Amerikaans wordt geschreven als 7-01, waar de bandnaam van is afgeleid. De bandlede zijn allen afkomstig uit de nabije omgeving zoals Geldermalsen, Culemborg en Beusichem.
Zin in een gezellige avond met een dosis gevarieerde muziek? Bob Vink (toetsen), Pieter den Besten (drums), Joost van Beurten (gitaar), Fred Roethof (gitaar), Cor Bronk (basgitaar) en Esther Nieuwhoff (zang) zijn er klaar voor om u te laten genieten van 701’s live optreden.

Na het optreden van 701 wordt de rest van de avond in gevuld met DJ Polo en Quint.

 

 

De artiesten op de zaterdagmiddag

Lek en Linge muzikaal talent

 

Lek en Linge in Culemborg is een landelijk erkende CultuurProfielSchool en trots op zijn muzikale talenten. Culturele en kunstzinnige ontplooiing zit in het dna van de school.  Als leerling van Lek en Linge kom je hoe dan ook in aanraking met muziek, drama en beeldende kunst. Wat maakt het nog veel leuker om je talenten te presenteren voor een algemeen publiek. Met dit initiatief hebben zich enkele schoolbands verzameld die hun talenten tonen in de feesttent tijdens de jaarlijkse paardenmarkt. Wie er exact komen blijft ook voor ons een verrassing, maar onderhoudend en leuk gaat het zeker worden. Geniet van de jeugd bij de presentatie van deze muziekbands.

 

 

De artiesten op de zaterdagavond

Millstreet

Er staat een topband op vrijdagavond in de tent. De stichting had deze band gescout en vanwege de populariteit konden we deze band enkel op vrijdag boeken.
‘Wat een energie komt er van dat podium af!’ is de meest gehoorde reactie van zowel de organisatie, als de mensen in de zaal na een MillStreet show.

Het team is hecht, energiek, passievol, kwalitatief, ervaren en enorm gedreven! Zij maken plezier op het podium en houden van interactie met het publiek; een feest maak je toch met z’n allen!

 

 

Dweilorkesten op zondag 

Er spelen de Korenmaaiers uit Beusichem, Burengerucht uit Buren, Amicitia uit Lienden en de Lingerakkers, ieder afwisselend een half uur tot 18:00 uur.
 

Pap(k)lepels

Muziekvereniging de Papklepels is een blaaskapel die met groot plezier muziek maakt. Hun optredens vinden vaak plaats op feesten en partijen maar bijvoorbeeld ook bij huldigingen en jaarlijks terugkomende activiteiten, zoals de Nationale Bloesemtocht, Carnaval, het Oktoberfeest van de Engelse legerbasis in Mönchengladbach en het Fruitcorso in Tiel.

De muziek van de Pap(k)lepels is zeer gevarieerd, naast de gouwe oude nummers zoals Radar Love, Non, Non rien n’a changé en The Lion Sleeps Tonight, zijn er ook Hollandse klassiekers te horen zoals Verliefd Zijn (Guus Meeuwis), Het Slavenkoor en Schatje Mag Ik je Foto. Verder zitten er ook een aantal happy hardcore-knallers en danceklassiekers in het repertoire. Het streven is om ieder jaar de selectie uit te breiden.

 

 

Burengerucht

blaaskapel burengerucht

Blaaskapel Burengerucht kun je vinden op feesten, markten, bruiloften, verjaardagen, dweildagen, Koningsdag, braderieën, rommelmarkten en ga zo maar door. Voor een vrolijke noot op jouw feest, eventuele boekingen en verdere informatie, kun je contact opnemen met André van Mourik.

 

 

 

 

 

Korenmaaiers Beusichem

De Korenmaaiers is het dweilorkest van Excelsior. In dit onderdeel wordt vooral muziek gespeeld die je buiten op straat hoort. De Korenmaaiers dweilen ieder jaar bijvoorbeeld over de Beusichemse Feestmarkt en Kermis. Maar ook treden zij als Zwarte Piet op rondom Sinterklaas in Amersfoort en doen zij mee aan blaaskapellen festivals zoals de Zoelense Dweildag. De Korenmaaiers oefenen om de week op woensdagavond in ‘t Zoetzand onder leiding van Cees van Leeuwen.

 

 

 

 

 

Amicitia Lienden

Blaaskapel amicitia Lienden bestaat uit muzikanten van muziekvereniging Amicitia die het leuk vinden om hun “andere” muzikale klanken te laten horen. Ze zijn in 2011 begonnen met deze kapel en inmiddels hebben we al vele leuke optredens mogen verzorgen. De groep bestaat momenteel uit 16 muzikanten van uiteenlopend niveau en verschillende muziekverenigingen.